Yorgun, gergin, huzursuz musunuz? Nedeni bu olabilir

Yaz Sıcağında Vücudun Susuz Kalmaması Önemli!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yükselen sıcaklıklar, vücudun su ihtiyacını ciddi şekilde etkiliyor. Artan terleme ve vücut ısısı düzenlemesi, yaz aylarında su tüketiminin artmasına neden oluyor. Fiziksel ve ruhsal sağlığımızı olumlu yönde etkileyen su tüketimi konusunda uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle yaz aylarında susamanın beklenmemesi gerektiğini belirten Nefroloji Uzmanı Dr. Merve Aktar, susama hissi hissedilmeden düzenli aralıklarla su içmenin dehidrasyonun önlenmesinde en etkili yöntemlerden biri olduğunu vurguladı. Yetişkinler için ideal su tüketim miktarının günde 2,5 ila 3,5 litre arasında olduğunu belirten Aktar, su ihtiyacının yaşa, aktivite düzeyine ve özel durumlara bağlı olarak değişebileceğine dikkat çekti.

Aktar, çay, kahve gibi içeceklerin suyu tamamen yerine koymadığını belirterek, kafein içeren içeceklerin vücuttan su atımını artırabileceğini söyledi. Bu nedenle, kafein tüketiminin ardından ekstra su içilmesi gerektiğini ifade eden Aktar, suyun önemini vurguladı.

Vücudun Susuzluk Belirtileri Nelerdir?

Suyun sağlığımız üzerindeki faydaları hakkında konuşan Aktar, eklem ağrılarını önlediğini, cilt sağlığını desteklediğini, böbrek ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, vücudun susuz kaldığını gösteren belirtiler hakkında bilgi veren Aktar, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, kas krampları, koyu idrar rengi gibi işaretlerin su tüketimini artırma gerekliliğini gösterebileceğini ifade etti.

Uzun süreli ve yetersiz su tüketiminin böbrek hastalığı riskini artırabileceğini belirten Aktar, suyun zihinsel performans üzerindeki etkilerini de değindi. Su eksikliğinin dikkat, konsantrasyon, hafıza ve öğrenme süreçleri üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirten uzman, su içmenin önemini vurguladı.

Su içmeyi unutanlar için önerilerde bulunan Aktar, su içme alışkanlığını geliştirmenin yolları hakkında bilgi verdi. Teknolojiyi ve yaratıcılığı kullanarak su tüketimini artırmanın mümkün olduğunu belirten uzman, suyun faydalarını ve önemini vurguladı.

Related Posts

Dubai’den geldiği Bursa Şehir Hastanesi’nde, sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği şikâyetiyle Dubai’den gelerek Bursa Şehir Hastanesi’ne başvuran Kathleen Kaye Concepcion Alcos (33), minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

The Wall Street Journal yazdı: Zayıflama iğneleri sadece kilo verdirmiyor

Amerikan gazetesi The Wall Street Journal, Ozempic ve benzeri zayıflama iğnelerinin sadece şeker ve obezite değil; kalp, karaciğer, artrit, uyku apnesi ve Alzheimer gibi birçok hastalıkta da umut verdiğini yazdı. Ancak uzmanlar uyarıyor: Bu ilaçlar herkese göre değil. Bilinçsiz kullanım, beslenme bozukluğu ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca maliyet, yan etki ve erişim hâlâ büyük engel.

Geceleri aç uyanıyorsanız dikkat: Bu durum bir hastalık habercisi olabilir

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.

Yeni diyabet türü resmi olarak tanındı: Tip 5’in sebebi yetersiz beslenme olarak belirlendi

Yetersiz beslenmeyle bağlantılı bir diyabet türü olan ‘Tip 5 diyabet’ Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından resmen tanındı.

Sessiz tehdit: gut hastalığı eklem sağlığınızı nasıl bozuyor?

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Nuh Ataş, gut hastalığına dair önemli bilgiler paylaştı ve erken tanının önemine dikkat çekti.