Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Paneli

Aile Şirketlerinde Nesiller Arası Devir ve Kurumsallaşma Süreci Paneli Düzenlendi

Ege Genç İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (EGİFED), TAİDER Aile İşletmeleri Derneği ve Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) iş birliğiyle düzenlenen, aile şirketlerinin sürdürülebilirliği ve kurumsal dönüşümüne odaklanan “Aile Şirketlerinde Nesiller Arası Devir ve Kurumsallaşma Süreci” paneli, büyük ilgi gördü.

Panelde, uzman konuşmacılar aile şirketlerinin kuşaklar arası başarı yolculuğunu ele aldı. Manisa Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bozyaka’nın ev sahipliğinde gerçekleşen panelde, aile şirketlerinin sadece bugün değil, yarınları da şekillendirmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Bozyaka, “Kuşaklar arası bilgi aktarımı, değerlerin korunması ve kurumsal altyapının güçlendirilmesi hayati öneme sahiptir. EGİFED ve TAİDER ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu önemli buluşma, bölgesel dayanışmanın ve ortak vizyonun güçlü bir örneğidir. Manisa’nın üretim potansiyeli ve girişimcilik ruhuyla iş birlikleri için ideal bir merkez olduğuna inanıyoruz.” dedi.

EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni ise Manisa gibi köklü bir sanayi şehrinde iş insanlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Avni, kurumsallaşmanın sadece yapısal değil, kültürel bir dönüşümü de beraberinde getirdiğini vurgulayarak, “Değerlerin kuruma entegre edilmesi, karar mekanizmalarının şeffaflaşması ve yeni nesil liderliğin teşvik edilmesi gerekmektedir. Aile şirketlerinde sürdürülebilir başarının anahtarı, kültürel ve yapısal dönüşümün birlikte ele alınmasından geçmektedir.” şeklinde konuştu.

Panelde dijitalleşme ve yeşil dönüşüm gibi küresel dinamiklerin aile şirketlerinin geleceğini belirlediğine işaret eden konuşmacılar, genç iş insanlarına geleceği şekillendirecekleri bir vizyon sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Panelin moderatörlüğünü EGİFED Danışma Kurulu Başkanı ve TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Buğra İlter yaptı. Panelde; İnci Vakfı Güç Kaynağı ve TAİDER Üyesi Ece Elbirlik Ürkmez, Sarıgözoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Levent Sarıgözoğlu ile METYX–Telateks CEO’su ve TAİDER Üyesi Besim Uğur Üstünel konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, üç başarılı aile şirketinin kurumsallaşma süreçleri ve karşılaştıkları zorluklar detaylı bir şekilde ele alındı. Panelin, aile şirketlerinde kuşaklar arası geçiş süreçlerine ışık tutacak ilham verici bir etkinlik olduğu belirtildi. – MANİSA

Related Posts

1.5 milyonun altındaki modeller açıklandı: İşte en ucuz sıfır araçlar listesi; Togg, Fiat, Renault, Hyundai, Opel, BYD, Kia otomobil fiyatları

Türkiye otomobil pazarında sıfır araçlara olan ilgi artmaya devam ediyor. Güncel fiyatlar doğrultusunda hazırlanan listeye göre, çeşitli marka ve modeller hâlâ 1.5 milyon TL’nin altında satışa sunuluyor. Fiat, Hyundai, Opel, Citroën ve Renault gibi …

Bir ülke daha dijital para için düğme bastı

Pakistan, dijital para için pilot uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

Brent petrolde son durum ne? (9 Temmuz 2025)

Dün 70,20 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 69,53 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,1 azalarak 69,47 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Rusya’da medya platformlarına 313 bin dolar para cezası verildi

Rusya’da, yasaklı bazı içeriklere erişimi engellemedikleri gerekçesiyle Twitch, TikTok, Pinterest ve Wikipedia’ya toplam 24,5 milyon ruble (yaklaşık 313 bin dolar) para cezası verildi.

Altın zirvede, borsa dipte: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren yatırımlar

TÜİK’in açıkladığı son verilere göre külçe altın yıllıkta yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlarken aylık bazda ise en yüksek getiri yüzde 2,82 oranlarıyla DİBS’te gerçekleşti. BIST 100 endeksi ise tüm dönemlerde yatırımcısına en fazla kaybettiren yatırım aracı olurken DİBS ve Euro kazandıran diğer yatırım araçları arasında öne çıktı.

Sanayide 27 yıllık rekor zarar

Sıkı para politikalarının ardından iç talepteki düşüş ile ihracatta kaybedilen rekabet gücü, sanayi sektörünün küçük ve orta ölçekli işletmelerini etkiledi.