Marmarisli Esnaflar, Dükkan Önlerine Mal Koyma Yasağına Tepki Gösterdi

Marmarisli Esnaflar Belediyenin Dükkan Önlerine Mal Koyma Yasağına Tepkili

Marmaris Belediyesi’nin ‘dükkan önlerine mal koyma’ yasağı kararına karşı çıkan Marmarisli esnaflar, alınan kararın sadece kazançlarını değil geleceklerini de tehlikeye attığını belirtti.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde belediyenin aldığı karar gereği dükkan önlerine mal koyulmasına izin verilmemesi ve bu uygulamanın ardından esnafa ceza uygulanması, büyük tepki topladı. Karara karşı çıkan Marmarisli esnaflar, belediye binası önünde toplanarak eylem gerçekleştirdi.

Eyleme katılan esnaflar, “Turunç’a serbest, ara sokaklara serbest, sitelere yasak”, “Esnafız, emekçiyiz, görün bizi”, “Rant değil geçim derdindeyiz”, “Adil alan, adil geçim” yazılı dövizler taşıdı. Esnaflar, “Esnafın sesi girsin içeri” ve “Esnafla el ele, güzel günlere” sloganları eşliğinde tepkilerini dile getirerek Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’ye uygulamayı gözden geçirme çağrısında bulundu.

“Esnafın Hakları Gasp Ediliyor”

Esnaf sözcüsü Ramazan Şah, grup adına yaptığı açıklamada, Marmaris Belediyesi’nin son dönemde aldığı kararların esnafı olumsuz etkilediğini, esnafın emeğinin ve geleceğinin çalındığını belirterek, “Kentin çevresi elbette önemli. Ancak esnafın yaşadığı zorluklar da göz ardı edilmemeli. Bu kararlar sadece kazançlarımızı değil, çocuklarımızın geleceğini de tehdit ediyor” dedi.

Marmaris esnafı, Türkiye ve dünyadaki diğer şehirlerde olduğu gibi yerel yönetimle işbirliği yaparak başarıya ulaşılabileceğini vurgulayarak, “Marmaris’in değeri bizlerle başlar, doğasıyla tamamlanır” dedi ve kent kültürünün turistlerle ilk teması kurduğu esnaflarla şekillendiğine dikkat çekti.

Eyleme katılan esnaflardan Furkan Yiğit, 22 yıldır babasıyla birlikte esnaflık yaptığını ve Marmaris’teki yasağın hiçbir diğer yerde olmadığını belirterek, “Esnafın malını koyabileceği saçak altı, en temel alandır. Esnaf olarak zaten zor durumdayız, bu yasaklar bizim için ağır” dedi ve Belediye Başkanı Acar Ünlü’den kararları gözden geçirmesini istedi.

Esnafın kazancının yarı yarıya düştüğüne değinen başka bir esnaf, özellikle market esnafının mağduriyeti üzerinde durarak, “Kaldırımlar dışında ruhsatlı alanlarımızı bile kullanamıyoruz. Bu nedenle satışlarımız yarıdan fazla azaldı” diye konuştu.

Esnaf, açıklamalarının ardından alkışlarla ve protestolarla olay çıkarmadan dağılırken, haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı. – MUĞLA

Related Posts

1.5 milyonun altındaki modeller açıklandı: İşte en ucuz sıfır araçlar listesi; Togg, Fiat, Renault, Hyundai, Opel, BYD, Kia otomobil fiyatları

Türkiye otomobil pazarında sıfır araçlara olan ilgi artmaya devam ediyor. Güncel fiyatlar doğrultusunda hazırlanan listeye göre, çeşitli marka ve modeller hâlâ 1.5 milyon TL’nin altında satışa sunuluyor. Fiat, Hyundai, Opel, Citroën ve Renault gibi …

Bir ülke daha dijital para için düğme bastı

Pakistan, dijital para için pilot uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

Brent petrolde son durum ne? (9 Temmuz 2025)

Dün 70,20 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 69,53 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,1 azalarak 69,47 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Rusya’da medya platformlarına 313 bin dolar para cezası verildi

Rusya’da, yasaklı bazı içeriklere erişimi engellemedikleri gerekçesiyle Twitch, TikTok, Pinterest ve Wikipedia’ya toplam 24,5 milyon ruble (yaklaşık 313 bin dolar) para cezası verildi.

Altın zirvede, borsa dipte: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren yatırımlar

TÜİK’in açıkladığı son verilere göre külçe altın yıllıkta yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlarken aylık bazda ise en yüksek getiri yüzde 2,82 oranlarıyla DİBS’te gerçekleşti. BIST 100 endeksi ise tüm dönemlerde yatırımcısına en fazla kaybettiren yatırım aracı olurken DİBS ve Euro kazandıran diğer yatırım araçları arasında öne çıktı.

Sanayide 27 yıllık rekor zarar

Sıkı para politikalarının ardından iç talepteki düşüş ile ihracatta kaybedilen rekabet gücü, sanayi sektörünün küçük ve orta ölçekli işletmelerini etkiledi.