Tekstil ve ayakkabının hangi hayvanın derisinden yapıldığı etikette yer alacak

Ticaret Bakanlığı, Tüketici Ürünlerinde Hayvansal Menşe Bilgilendirme Zorunluluğu Getirdi

Ticaret Bakanlığı, son dönemde yaşanan bazı olaylar üzerine “Hayvansal menşeli parça içeren tüketici ürünlerinde bilgilendirme zorunluluğu” getirerek yeni bir tedbir aldı.

Bilgilendirme, tüketicilerin satın alma işleminden önce kolayca görebileceği, okuyabileceği ve yanıltıcı olmayacak şekilde Türkçe olarak yapılması şart koşuldu.

Böylece tüketiciler, satın aldıkları ürünün hangi hayvana ait olduğunu bilerek işlem yapabilecekler.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

TEKSTİL VE AYAKKABI ÖNCELİKLİ

Tekstil ve ayakkabı gibi başlıca ürünlerde, Ticaret Bakanlığı’nın sorumluluk sahasında bulunan tüketici ürünlerinde hayvansal menşe parçalarının bulunması halinde, bu parçaların hangi hayvandan elde edildiğine dair bilgilerin tüketicilere sunulması zorunlu hale getirildi.

ÜRÜNÜN HANGİ HAYVANDAN ELDE EDİLDİĞİ AMBALAJA YAZILACAK

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karara göre, hayvansal menşe parçalarının bulunduğu ürünlerin hangi hayvandan elde edildiğinin tüketicilere sunulması gerekmektedir. Bu bilgilendirme ürün etiketinde, ambalajında, ürünle birlikte gelen belgelerde yer almalıdır. Ayrıca, uzaktan iletişim araçlarıyla yapılan satışlarda da, bu bilginin ürün özelliklerinin belirtildiği alanda tüketiciye sunulması gerekmektedir. Bilgilendirmenin, satın alma işleminden önce açık, okunabilir ve yanıltıcı olmayacak şekilde Türkçe yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

DOĞAL DERİ YERİNE DOMUZ DERİSİ

Türkiye’de bir markanın satışa sunduğu üründe domuz derisi kullanıldığına dair yeterli bilgilendirme yapılmadığı için ceza kesilmişti.

550 BİN LİRA CEZA

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, bir ayakkabı modelinde domuz derisi kullanıldığı için markaya 550 bin TL para cezası uygulamıştı.

REKLAMI DURDURULDU

Kurul, kurumun açıklama talebine cevap vermemesi nedeniyle şirkete reklam durdurma cezası da vermişti.

Related Posts

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zamlarının temmuz enflasyonuna etkisi kaç puan olacak?

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zamlarının temmuz enflasyonuna etkisi kaç puan olacak?

İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 93 bin TL’yi aştı

İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 93 bin TL’yi aştı

Enag açıkladı: Haziran enflasyonu belli oldu

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aylık bazda yüzde % 3,05 arttı. Yıllık enflasyon 68,68 oldu. ENAG Mayıs ayı enflasyonunu yüzde 3,66 yıllık enflasyonu ise yüzde 71,23 olarak …

Ticaret Bakanı Bolat rakamlarla açıkladı: 267 milyar dolarla ihracatta tarihi rekor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Haziran ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Bolat, “Haziran ayı itibariyle yıllık ihracatımızı yüzde 3,2 artırarak 267 milyar dolarla Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık” dedi.

Deprem bölgesinin yeniden imarı için İslam Kalkınma Bankasından 200 milyon euroluk finansman

Hazine ve Maliye Bakanlığının girişimleriyle İslam Kalkınma Bankasından (İKB) deprem bölgesinin yeniden imarı ve kent içi ulaşım projeleri için 200 milyon avroluk uygun koşullu ve uzun vadeli finansman temin edildi.

Yatırımcılar dikkat: Ne döviz ne borsa ne de faiz… 6 ayın getiri şampiyonu belli oldu

Haziran ayının sona ermesiyle birlikte finansal yatırım araçlarında 6 aylık getiri oranları da netleşti. Altın, dolar, borsa, euro ve mevduat faizi gibi yoğun yatırım gören finansal enstrümanlarda kazançlar dikkat çekti. Peki hangi yatırım aracı ne kazandırdı? İşte ilk 6 ayın getiri şampiyonu…